Ako má vyzerať Cappuccino a Flat white?

0

Názov známeho filmu s hviezdou amerického filmového neba Marilyn Monroe znie „Niekto to rád horúce“. Keď by sme ho mali premietnuť na cappuccino, určite by znelo „Niekto to rád s penou“. Presne také je Cappuccino, ktoré majú ľudia radi po celom svete. Príprava tohto obľúbeného kávového nápoja vôbec nie je zložitá.

Začať treba tam, kde iný prestali

Prípravu Cappucina jednoducho zvládnete počas prípravy espressa. Všetko, čo k tomu budete potrebovať je len nerezová kanvica s objemom 0,6-0,8 litra a mlieko.

Príprava Cappucina je pomerne jednoduchá. Môžeme ju zhrnúť do nasledujúcich bodov:

1.Do nerezovej kanvice nalejte 0,6-0,8 litra vychladeného mlieka. Najlepší efekt sa dá dosiahnuť použitím plnotučného alebo polotučného mlieka.

2.V espresso kávovary odpustite paru a následne jej trysku ponorte približne 1 cm pod hladinu mlieka.

3. Pustite trysku naplno, aby ste vyšľahali mlieko.

4. Keď pocítite, že už nerezovú kanvicu v rukách dlhšie neudržíte, mlieko má správnu teplotu.

5. Hotovo, Cappuccino je pripravené, môžete si ho vychutnať napríklad k dobrému zákusku.

Pravé Cappuccino by malo obsahovať 1/5 espressa, 2/5 šľahaného mlieka a 2/5 mliečnej peny. Rovnakým spôsobom je možné pripraviť Flat White, ktorého základom je taktiež espresso. Rozdiel spočíva jedine v pomere Espressa, šľahaného mlieka a mliečnej peny. Flat white obsahuje 2/6 espressa, 3/6 šľahaného mlieka a 1/6 mliečnej peny. Rozhodnite sa podľa svojej chuti. Ak máte radi viac peny, zvoľte Cappuccino. Pokiaľ dávate prednosť šľahanému mlieku, Flat white by mal byť pre vás správnou voľbou.

Zdieľaj

O autorovi

Zanechaj odpoveď